Dimineți dulci de weekend cu pancakes fără zahăr

Doar nu credeați că v-am uitat 🙂 Am promis rețete ușoare pentru Dimineți dulci de weekend, așa că revin cu o nouă propunere dulce, ați ghicit, fără zahăr. Așadar, pentru mâine dimineață vă provoc la o rețetă de clătite americane super mega delicioase 😛

Iar dacă te numeri printre iubitorii de zahăr, nu trebuie să fugi, căci ofer alternativă 🍬 Dar, ca de obicei, la bază stă Green Sugar cu un secret genial de-al Ramonei.

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente pentru 10 – 15 clătite:
400 g făină rezultată din fulgi de ovăz blenduiți (sau făină superioară 000)
500 ml lapte vegetal (sau lapte 1,5% grăsime)
4 ouă
3 lingurițe rase Praf de copt Dr. Oetker
1/2 linguriță rasă Bicarbonat Dr. Oetker
un vârf de sare
5 linguri rase de îndulcitor Green Sugar Premium (sau zahăr brun)
2 lingurițe Esență de vanilie Dr. Oetker
6 linguri ulei

*Adițional, 25 g Ciocolată fără zahăr Secretele Ramonei, tăiată în bucățele mici (sau orice ciocolată cu lapte, dacă nu sunteți pretențioși 😅).

Mod de preparare: Într-un bol de dimensiuni potrivite se amestecă bine ingredientele solide, cu ajutorul unei furculițe.

Se separă gălbenușurile de albușuri și se bat preț de 5 minute, după care se adaugă laptele și uleiul. După ce se omogenizează bine compoziția, se adaugă peste amestecul de ingrediente solide și se continuă blenduirea preț de alte 5 minute. La final se adaugă albușurile bătute spumă (și bucățelele de ciocolată dacă optați pentru această variantă) și se amestecă cu o spatulă, de jos în sus, până se obține un aluat pufos, asemănător cu cel de chec.

Se pune la încălzit tigaia specială de clătite și se adaugă compoziție cu ajutorul unui polonic (1 singur polonic / clătită). Se lasă app. 1-2 minute (în funcție de intensitatea focului – până când apar primele bule de aer) și se întoarce, rămânând la copt 1-2 min.

În cazul în care nu aveți o tigaie specială de clătite, le puteți coace și într-o tigaie normală, însă atenție, trebuie unsă cu puțin unt înainte, după care o ștergeți cu un șervețel, abia apoi coaceți pancakes-urile.

*Dacă le vrei perfect rotunde (vezi foto 2) poți folosi formele de prăjituri – cercuri 🙂

Cele cu ciocolată încorporată se servesc simple, alături de cafea, iar cele fără cioco se pot sevi cu miere, dulceață sau orice cremă din gama Secretele Ramonei. Nu de alta, dar ai de unde alege, iar ultimile noutăți, Crema Supremă Cătină și Migdale cu Omega 7 și  Crema Tartinabilă Malaga cu Stafide, sunt de-a dreptul WOW, ca toate celelalte 😍

Bon appétit!

Aaa, nu uita de 🎉🧁 GIVEAWAY 🧁 🎉🤞 Te poți înscrie AICI!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.